Totalul afișărilor de pagină

vineri, 30 septembrie 2011

"COANA MITA"-pisicuta,medicul familiei!

 "COANA    MIŢA"   PISICUŢA
         
         Domnul Costel,fostul proprietar al "Bojdeucei lui Creangă"de la Lumina,ne-a împroprietărit şi cu o mulţime de porumbei frumoşi care aveau căsuţe special construite  pentru ei.Pentru că în magazie ne-a lăsat şi hrana necesară ,ne-am luat sarcina în serios şi am îngrijit în continuare stolul de porumbei care a ajuns în scurt timp foarte numeros ,ceeace ne-a implicat în procurarea hranei zilnice,cumpărând  saci cu fel de fel de grăunţe.Hărnicia noastră  a atras  din grădina ,o mulţime de şoricei de câmp,doritori şi pofticioşi să ronţăie  grăunţele pe care noi le achiziţionăm cu "bani grei".Când am găsit în magazie primele urme ale intruşilor ,ne-am speriat şi am cerut ajutor prietenilor.Buna mea prietenă,Neti ne-a dăruit o pisicuţa  frumoasă care avea un an,era cam sălbatecă şi nu te lasă s-o mângâi.Era castrată,vaccinată, aşa că Neti ne-a pus pisicuţa  într-un coşuleţ şi am plecat cu ea la Lumina.Tot drumul a mieunat şi s-a zbătut, dar am ajuns cu bine şi am lăsat-o în curte,unde-i pregătisem un loc adăpostit  pentru dormit şi pentru hrană .Nu aveam încredere s-o las în căsuţă,ştiind că era obişnuită să  doarmă într-un culcuş din curte şi, să hălăduiască pe la toţi vecinii lui Neti.
          Din clipa în care s-a văzut slobodă,a cercetat cu atenţie fiecare tufiş din grădină,fiecare colţişor şi apoi a început urmarirea....Să nu credeţi că urmărea şoarecii!!.....nu!!!...mă urmărea pe mine în toată grădina,mergând în pas de defilare,cu capul întors
  spre picioarele mele pentru a găsi momentul propice să -mi  lase o urmă de  o gheară, sau să mă muşte puţin mai mult, de glezne,sau  de  degete...măcar aşa o bucăţică!!!!..până când a reuşit   să-şi înfigă colţii în  mâna  mea  pe  când  încercam să-i pun mâncare în castronel. Mi-a făcut câteva răni urâte ,care m-au obligat să las treburile deoparte şi să alerg la spital unde m-au ţinut 24 de ore ca să-mi facă o mulţime de vaccinuri în braţe şi în picioare,deoarece şi pe acolo erau zgârieturi adânci.
         Mi-am dat seama că aceasta a fost răzbunarea pisicii pentru că o luasem de langă mama  şi surorile ei,împreună  cu care stătuse un an.Când m-am întors de la spital,nu am bătut-o, ci i-am arătat  cu reproş  rănile pe care mi le făcuse şi i-am spus  că va ajunge pe drumuri dacă mai repetă gestul.
             Din ziua aceea am devenit cele mai bune prietene în grădină,deoarece  nu încercase să intre în casă,cu toate ca o  "invitasem ceremonios " !
Eram în timpul vacanţei de vară,când toţi prietenii veneau mai des pe la noi,refugiindu-se din căldura şi praful oraşului,în grădina noastra de la Lumina,unde- i întâmpina mirosul de flori,brazi şi fructe  coapte..caise,mere,piersici,prune....mure,zmeură...
Vara,o luăm la Lumina,unde-i place
foarte mult să doarmă pe alee, lângă
căsuţă!
 într-o duminica asteptam sa vina in vizita prietenele noastre  
Silvia si Mariana,impreuna cu familiile lor.Ne-am trezit dis-de -dimineata si am facut cumparaturi multe ca sa pregatim bucate bune ca de obicei.Cand am ajuns la Lumina,sotul meu Tomita, a inceput sa aduca din portbagaj pachetele cu bunatati pe care eu ,care il asteptam pe treptele din pridvor,le duceam in frigider sau le depozitam in camara.Asteptand pe ultima treapta ,la un moment dat,am inceput sa cad cu capul in jos ,gandind ca poate ma voi lovi asa incat  sa-mi frang gatul si sa nu ma mai ridic de pe ciment.....ma mai gandeam ca mi se vor  sparge ochelarii  de vedere pe care -i cumparasem recent ......ma gandeam ca va trebui anulata vizita pe care o asteptam............................Intr-o fractiune de secunda ,
mi-au trecut prin minte cele mai sumbre ganduri...In cadere am reusit sa scot un strigat si  sa vad pisica ce statea intr-un colt al curtii cand am sosit cu masina,facand acum salturi uriase ,venind spre mine,iar in clipa  cand am auzit oasele barbii si ale genunchilor trosnind,ochelarii zburand la cativa metri ,am socotit ca acela e sfarsitul .Sotul meu a alergat iute spre mine,intrebandu-ma cum  s-a intamplat...Nu imi simteam picioarele si ma gandeam ca ma asteapta o vara lunga si,fierbinte,iar eu  fiind obligata sa suport ghipsul ...
.M-a luat in brate si  m-a dus in casa,asezandu-ma pe pat,spunandu-mi sa stau linistita,pana pune in frigider carnea,
 mezelurile,..tot ce cumparasem,ca apoi sa mergem la spital.I-am spus ca nu-mi simt deloc picioarele...S-a speriat si a dat sa se grabeasca, sa iasa din casa pentru a termina mai repede treburile,dar,pisica ce intrase o data cu noi si se uita inspre mine , a sarit deodata pe pat.....Inspaimantata,am crezut ca a venit sa ma muste  sau sa ma zgaraie iar,dar "Coana Mita" si-a lipit  botul de fruntea mea,apoi pe  barba, apoi,spre stanga si spre dreapta,ca si cum ar fi facut o cruce....S-a indreptat spre genunchi,si s-a asezat pe ei,acoperindu-i cu trupul  ,a inchis ochii  si a inceput sa  scoata un sunet continuu ....ca un scancet de copil .........Sotul meu s-a grabit sa aseze cumparaturile in camara si  eu am ramas nemiscata ,de teama  ca  pisica  ma va  musca iar....Nu stiu cate minute am ramas asa,dar mi-am pipait maxilarul pe care il auzisem trosnind in momentul cand am cazut,dar nu simteam decat o durere confuza,nimic insuportabil...la fel picioarele ...Credeam ca am genunchii sfaramati...dar, nu aveam nici  macar un junghi.... pisica  imi incalzise picioarele in care "actionau mii de ace"..... Sotul meu a revenit in camera  pentru a ma ajuta sa ajung la masina....I-am spus ca voi incerca sa ma asez pe marginea patului,pentru ca pot misca degetele de la picioare fara sa simt vreo durere ,dar nu stiu daca ma pot ridica .In acel moment,pisica s-a ridicat de pe genunchii mei ,a sarit langa pat,privindu-ma fix.
M-am ridicat incet ... durerile nu mai aveau intensitatea initiala  incepand  sa se estompeze.Cu ajutorul lui Tomita,am facut un pas  ,am mai facut unul si tot asa pana ..........in ziua de azi.Nu ne-am mai dus la nici un doctor ,dar,de cate ori ne  doare ceva,pisica vine si se aseaza pe locul dureros,incalzindu-l si probabil,vindecandu-l.De atunci "Coana Mita" si-a castigat dreptul de a sta in casa,oriunde vrea  si a primit titlul onorific de "Doctorul casei"




                                   Am aflat de la prietena mea Neti ca dupa ce am luat -o pe "Coana Mita",zile in sir,pisica cea batrana a cautat-o pe toate strazile si in toate curtile din jur,mieunand
ciudat............

Coana Mita"  isi alege locul de dormit 
acolo unde este mai frumos.


P S ( 1) Nu mi s-au spart ochelarii  !!!!
P S (2) Nici pana in prezent nu am elucidat cauza caderii de pe trepte. Nu am alunecat,nu am avut dureri de cap,ameteli,lipotimii,imunitate sau glicemie  scazuta nici inainte nici dupa eveniment  !!!
Apare intrebarea :Cum s-a intamplat??De ce????

Anul acesta "Coana Mita "a implinit 10 ani.Doarme toata ziua.Din cand in cand,se aseaza pe pervazul ferestrei si urmareste cu atentie vrabiile,porumbeii si  pescarusii care uneori se opresc in apropierea ei,ceeace -i  starneste instinctul de mare vanator !!!

P S ( 3) In toamna care a urmat ,dupa ce ne-am pricopsit cu "Coana Mita",eu impreuna cu Tomita am "vanat " soarecii din magazie,folosind diverse metode,in afara de "metoda cu pisica",pentru ca dumneaei,se odihnea la caldura,in apartamentul din Constanta!
Realizat şi postat de SÎRBU ELENA(alias ,Liana Elianas),
profesoară de matematică pensionară,din oraşul
Constanţa,Roumania.
Copyright - All Rights Reserved.
Copyright - Toate drepturile rezervate 
       




Adăugaţi o legendă
     

marți, 27 septembrie 2011

MANCARE DE POST CU LEGUME DIN GRADINA


MANCARE DE POST-reteta lui "TOMA necredinciosul".Necesar:

    • -2-3 dovlecei mici,curatati partial de coaja ,taiati in fasii lungi,  
      subtiri de 1/2cm,se frig pe gratar
      - 1 castravete mic,taiat fasii lungi,se frige pe gratar  
      -10-15 bame mici ,se fierb in apa cu sare si se scurg
      -4-5 cartofi cu o ceapa si un morcov,taiati pe lungime se aseaza
      intr-o tigaie cu capac,se acopera cu apa continutul in care se 
      adauga 2 linguri cu ulei(de masline,daca aveti ),
      putina sare ,busuioc si cimbru uscat sau verde.
      Se fierbe pana scade apa si se rumenesc putin cartofii.
      -1 ardei copt ,curatat de coaja
      -daca doriti,puteti fierbe 2 oua care se taie rondele.
      Se aseaza totul,frumos pe un platou,se orneaza cu feliute de lamaie,patrunjel si marar verde
      -Se amesteca zeama de la o lamaie,cu putin ulei de masline,care se toarna peste
      mancarea din platou.Se presara putin piper negru macinat.
      POFTA BUNA !!!

             ( Realizat si postat de Sirbu Elena,profesoara   de  matematica pensionara,din  orasul Constanta ) 
                                            R O M A N I A
           


      PS2).Am fost nevoita sa fac aceste precizari,deoarece ,peste noapte,s-au nascut o multime de ...Sirbu Elena,cu locatii din ce in ce mai neobisnuite...nu numai in tara ,sau in Europa,ci si pe alte continente.
         Nu stiu daca a fost greseala din partea Google,dar 
      uneori ,Fb meu ,si chiar blogul ,apar cu locatia in US!!!! ...cu toate ca eu am completat corect toate rubricile necesare.

luni, 26 septembrie 2011

NEOBISNUIT


   NEOBISNUIT
Astazi am fost la Lumina,la gradina.Intrand in casuta,sub un imbold  de neinteles am facut o fotografie,pe care a aparut un glob luminos(vezi  foto 1),in dreptul unuia din fotolii-cel din stanga.
          Imediat cand am vazut ce a aparut,am mai facut o fotografie ,dupa doua secunde(foto2 )
Pe aceasta nu a mai aparut nimic.Precizez ca obloanele de la ferestre erau inchise si nu patrundeau razele soarelui in camera.
         Nu am gasit nici o explicatie rezonabila!
    Curios este ca acest glob luminos  a fost reflectat(de parca ar fi fost  un corp ) de ecranul televizorului care nu functiona!
Studiind mai bine fotografia,am observat ca pe reflexia imaginii se  mai  vad  doua globuri mai mici aliniate pe verticala cu cel mare.!!!

       ( Realizat si postat de Sirbu Elena,profesoara   de  matematica pensionara,din  orasul Constanta ) 
                                      R O M A N I A
     



duminică, 25 septembrie 2011

RETETA PROMISA-MANCARICA DE POST ,CU LEGUME


    • Sirbu Elena 
      required:
      2-3 small zucchini, peeled and roasted shell partially grill
      A small cucumber, roasted on the grill
      10 to 15 small okra, cooked in salted water
      4-5 potatoes and 1 onion, all cut strips, cooked with water with 2 tablespoons olive oil in a pan with a lid (more in steam), until the liquid reduces and browned potatoes ( with a little basil and dried thyme or fresh)
      1 ripe peppers grilled and peeled
      1 carrot, cut in long, boil potatoes and onions along with
      1-2 boiled eggs, slices are cut.....................Arrange on a platter,Garnish with parsley and dill green, add a little ground black pepper,Everywhere pour lemon juice mixed with a little olive oil.



    • MANCARE DE POST CU LEGUME>>>>>>>>>>>NECESAR:

      Adăugaţi o legendă
      -2-3 dovlecei mici,curatati partial de coaja ,taiati in fasii lungi,  
      subtiri de 1/2cm,se frig pe gratar
      - 1 castravete mic,taiat fasii lungi,se frige pe gratar  
      -10-15 bame mici ,se fierb in apa cu sare si se scurg
      -4-5 cartofi cu o ceapa si un morcov,taiati pe lungime se aseaza
      intr-o tigaie cu capac,se acopera cu apa continutul in care se 
      adauga 2 linguri cu ulei(de masline,daca aveti ),
      putina sare ,busuioc si cimbru uscat sau verde.
      Se fierbe pana scade apa si se rumenesc putin cartofii.
      -1 ardei copt ,curatat de coaja
      -daca doriti,puteti fierbe 2 oua care se taie rondele.
      Se aseaza totul,frumos pe un platou,se orneaza cu feliute de lamaie,patrunjel si marar verde
      -Se amesteca zeama de la o lamaie,cu putin ulei de masline,care se toarna peste
      mancarea din platou.Se presara putin piper negru macinat.
      POFTA BUNA !!!

A VENIT TOAMNA

A  VENIT  TOAMNA, ACOPERA-MI  INIMA  CU CEVA, CU UMBRA UNUI COPAC,SAU   MAI  BINE  ,CU UMBRA  TA.....






           A venit toamna sau ,s-a terminat vara....Am inceput stransul recoltei de la gradina.A fost seceta si de aceea unele rosii s-au copt tarziu,iar altele au ramas mii...ici,dar bune,fara insecticide,fara " stimulenti de crestere si umflare",fara ingrasaminte,doar pamant si apa . La Oituz nu ne-am  conectat la conducta de apa  pentru ca avem fantana cu motopompa ,iar   "Toma Necredinciosul" s -a  straduit s-o foloseasca pentru  udat plantele.Va place recolta noastra???In postarea urmatoare va voi arata ce s-a intamplat cu aceste rosii coapte ,cu ardeii si gogosarii.....inclusiv,retetele folosite pentru consevarea lor!

       ( Realizat si postat de Sirbu Elena,profesoara   de  matematica pensionara,din  orasul Constanta ) 
                                      R O M A N I A
     


PS2).Am fost nevoita sa fac aceste precizari,deoarece ,peste noapte,s-au nascut o multime de ...Sirbu Elena,cu locatii din ce in ce mai neobisnuite...nu numai in tara ,sau in Europa,ci si pe alte continente.
   Nu stiu daca a fost greseala din partea Google,dar 
uneori ,Fb meu ,si chiar blogul ,apar cu locatia in US!!!! ...cu toate ca eu am completat corect toate rubricile necesare.

joi, 15 septembrie 2011

Fiind baiet paduri cutreeram....

 Fiind baiet paduri cutreeram
 Si ma culcam ades langa izvor
 Iar bratul drept sub cap eu il puneam
 S-aud cum apa suna-ncetisor
               (Mihai Eminescu)
             

       Fericiti cei care s-au nascut si au crescut in zone de deal sau de munte!Eu cred ca m-am nascut cu o dragoste ancestrala pentru aceste locuri...Si nu sunt putine   cele  , pe care le-am colindat ,le-am admirat si nu le-am uitat niciodata.La nunta noastra au venit rude si prieteni ai sotului meu,din zona Campulung-Muscel,oameni care  stiau sa se distreze  cu multa veselie  si poante  haioase ,transformand  petrecerea intr-o comedie in care  s-au intrecut in a face glume care ne provoaca rasul si acum ,de cate ori ne aducem aminte.
     Pe vremea comunistilor,cu toate incercarile si straduintele conducatorilor de atunci,aceasta zona subcarpatica nu au reusit s-o colectivizeze datorita darzeniei  taranilor de pe acele meleaguri care nu au vrut sa se inscrie in aceste Cooperative agricole de productie.In avantajul lor au fost si pozitiile pe care le aveau "peticele"de pamant din proprietatea fiecaruia ...pe culmi de dealuri,prin vaioage,de-a lungul raului Dambovita,in inima padurilor...
        Socrii mei aveau pamantul ,o parte in "Deal la Ghica",alta parte in "Coasta lui Cacareaza", in "Grind"pe valea Ainoasei ,departe de sat(mergeam peste sapte dealuri pentru a ajunge intr-un loc mirific,cu aer curat si paduri dese),pe malul Dambovitei in Gheboieni,in lunca Voinestilor la "Delii" in "Curatura" si "Brana" ,langa Voinesti (o localitate frumoasa,cu case moderne,cu gospodarii bogate si cu oameni deosebit de vrednici si mestesugari in toate).Munceau mult ,trebuiau sa intretina la  licee sau facultati  5 copii,dar nu se plangeau niciodata.
            In postarea urmatoare sper ca voi face fotografii prin aceste zone....si poate cei mai tineri vor intelege de ce acest popor s-a straduit de-a lungul veacurilor sa lase mostenire  urmasilor,urmasilor....lor,aceste meleaguri de poveste unde patrunzi si nu vrei sa te mai intorci in praful ,mizeria  si zbaterea ca intr-o mlastina a ceea ce a devenit civilizatia oraseneasca...

       ( Realizat si postat de Sirbu Elena,profesoara   de  matematica pensionara,din  orasul Constanta ) 
                                      R O M A N I A
     



" INEXPLICABIL "......pe cerul CONSTANTEI



"NORI " PE CERUL CONSTANTEI
Nu a trecut nici un avion...pur si simplu..... au aparut .Am facut mai multe fotografii.poate gaseste cineva o explcatie logica!

Parca ar fi degetele unor maini uriase.....
Poate sunt niste nori conceputi intr-un laborator...





     

     
    
Realizat şi postat de SÎRBU ELENA(alias ,Liana Elianas),
profesoară de matematică pensionară,din oraşul
Constanţa,Roumania.
Copyright - All Rights Reserved.

Copyright - Toate drepturile rezervate 
      






vineri, 2 septembrie 2011

1)GLICINA..........2)O INTAMPLARE INEXPLICABILA

  1)  După ce ne-am cumpărat căsuţa de la Lumina,am început să studiem toate albumele,revistele si toate publicatiile  ce contineau informatii  privind  plantarea  si ingrijirea  plantelor ornamentale.Atentia ne-a fost imediat atrasa de GLICINA.Am reusit să aflăm că la plantaţia de la Stefăneşti (lângă Bucureşti) s-ar găsi  puieţi de vânzare.Am făcut comanda si am plătit foarte mult pe câteva plăntuţe firave ,cu o rădăcină mică care ne-a dezamăgit,dar nu ne-a descurajat.Am plantat cei 5 puieti si am continuat cautarile.Probabil,enervati de intrebarile noastre insistente,vanzatorii de la magazinele de specialitate,au inceput sa aduca glicine  de pe alte meleaguri,dar la preturi fantastice.Am reusit totusi sa mai achizitionam inca doua,care s-au dezvoltat cu mare greutate.Am asteptat 7 ani pana au inflorit:albe,mov si albastre (glicina roz nu a inflorit deloc,a crescut  putin,dar foarte greu) .
Le-am fotografiat.Va plac aceste flori????A meritat asteptarea????????????                                                                         
Am îngrijit timp de 7 ani ca mica plăntuţă de 10 cm,
să se transforme într-o liana puternică care ne bucură în fiecare primăvară 
cu  o revărsare de flori parfumate....

Glicina trebuie curăţată cu precauţie,pentru că altfel nu va înflori
 O REVARSARE DE FLORI ,CA O PLOAIE  PARFUMATA TE IMBIE SA RAMAI LANGA GLICINA .TE  INTREBI  CUM A REUSIT NATURA SA CREEZE ASEMENEA MINUNATII !!!!
OARE IN RAI, SUNT ASEMENEA FLORI??????????

PRIVIŢI.......

 A inflorit si casuta lui MAX,cainele nostru !!!!!!!!!!
   2)      O   INTAMPLARE INEXPLICABILA                                                                                                                           In urma cu aproape 30 ani trebuia sa particip la consiliile profesorale din cateva gradinite, scoli cu clasele I-VIII si licee din judetul Constanta.Intr-una din zile am lasat in grija parintilor mei, pe fiul nostru , care avea 3 ani si am plecat spre scoala din  comuna Comana, unde la ora 12 a.m. trebuia sa se analizeze rezultatele obtinute de elevii din gimnaziu, la concursurile si olimpiadele scolare. Pe vremea aceea,Comana era o localitate frumoasa,curata,cu oameni vrednici cu gospodarii  bogate,cu gradini pline de flori si legume.In sat functiona o brutarie de unde cumparam deseori paine si lipii, a caror faima se raspandise in tot judetul.Niciodata nu am mai mancat produse de panificatie asa de bune. Am ajuns  cu bine la consiliu,unde fiecare sef de catedra a prezentat  preocuparile cadrelor didactice si ale elevilor pentru  pregatirea constanta  si eficienta pe parcursul  trimestrului I,dovada fiind rezultatele bune care situau scoala pe un loc fruntas in clasamentul pe judet.In final,trebuia ca eu sa le transmit din partea Inspectoratului scolar si a Organizatiilor de tineret felicitari ,pentru deosebitele  succese obtinute si sa le inmanez cateva diplome.M-am ridicat de pe scaun,dar in acel moment,cancelaria unde avea loc consiliul profesoral a disparut ,iar eu vedeam curtea casei parintesti,unde fiul meu alerga catre poarta,avand  in mana dreapta un pahar mare plin cu apa .....s-a impiedicat si  a cazut  cu fata spre pahar....Apoi ,totul s-a intunecat in jurul meu si mi-am revenit cand directorul scolii ma intreba daca trebuie sa cheme si elevii pentru a le inmana  diplomele .Mi-am dat seama  ca toata viziunea care imi aparuse ,s-a petrecut intr-o secunda.Totul parea ireal ,deoarece cu o secunda inainte,parca  ma aflam in curtea casei parintilor mei.Nu am reusit sa scot un singur cuvant,mi s-a facut rau  si  m-am asezat pe scaun pentru ca simteam ca ma voi prabusi.......Am deschis cu greu gura  si am intrebat unde pot gasi un telefon(pe atunci nu existau telefoane mobile,iar unele scoli din satele  mai indepartate  nici vorba sa fie dotate cu telefon fix).Am iesit din sala,ajutata de o buna prietena,profesoara de fizica  la acea scoala....Nu reuseam sa merg,aveam palpitatii si  credeam ca nu voi mai   ajunge  la Sediul Consiliului Comunal,unde exista singurul telefon din localitate.Cu mainile tremurande am incercat sa  formez   numarul de telefon ........In cele din urma am auzit in receptor vocea  agitata  a mamei care m-a intrebat imediat "De unde am aflat???",dar completand cu"Bine ca a  rasucit mana in  care tinea paharul si nu a cazut cu fata peste cioburile  sparte pe gresia din curte!"Am ramas fara grai,nemaiştiind cum să-i explic ceea ce văzusem cu "ochii minţii".........

       ( Realizat si postat de Sîrbu Elena,profesoară   de  matematică pensionară,din  oraşul Constanţa ) 
                                      R O M A N I A



  PS 1 (foarte important!) Am discutat cu fiul meu,în urmă cu câtva timp şi mi-a spus că îşi aduce aminte
că în acea zi,s-a oprit în faţa porţii,un om bătrân ,
îmbrăcat sărăcăcios,care abia mergea şi care i-a 
cerut un pahar cu apă......
Fiul meu ,a alergat spre casă,unde mama mea a um-
plut un pahar mare cu apă rece,pe care a vrut să-l
ducă bătrânului.Dar,fiul meu a dorit să ducă singur
apa şi s-a întors iute spre poartă....
 În graba lui,nu ştie cum s-a întâmplat, a alunecat,
şi simţind că se prăbuşeşte cu faţa spre paharul pe care l-a ţinut strâns ,a îndepărtat mâna din dreptul feţei,reuşind să nu se rănească grav,în cioburile ri-
sipite prin curte.Văzând că bătrînul doreşte să plece,l-a rugat să aştepte puţin şi i-a adus o cană cu apă......

PS 2(foarte important !) TOATE  FOTOGRAFIILE  DE PE  ACEST  BLOG,SUNT  REALIZATE   DE  MINE, IN 
GRADINA PROPRIE SI SUNT  PROTEJATE  DE DREPTUL  DE  PROPRIETATE  INCONTESTABIL.




Realizat şi postat de SÎRBU ELENA(alias ,Liana Elianas),
profesoară de matematică pensionară,din oraşul
Constanţa,Roumania.
Copyright - All Rights Reserved.
Copyright - Toate drepturile rezervate 






Orice donație merge la "Coana Mița"